ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

 Η Ομάδα Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού – Αχαρνών, ιδρύθηκε το 2011 από εθελοντές κατοίκους κυρίως του Ολυμπιακού χωριού αλλά και της ευρύτερης περιοχής Αχαρνών.

Τον Ιούνιο του 2011 καταθέσαμε αίτημα αναγνώρισης σωματείου και τον Φεβρουάριο του 2012 εγκρίθηκε από το πρωτοδικείο το καταστατικό, με αριθμό μητρώου σωματείου: 28853 και αριθμό απόφασης Αναγνώρισης: 1200/21/02/2012.
Επιπλέον, η Ομάδα μας είναι επίσημα ενταγμένη στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας Ελλάδος με αριθμό μητρώου 25/2012 και συμμετέχει στα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αχαρνών.
Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ
Σκοπός της ομάδας μας είναι να μεγιστοποιήσουμε την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και να ενθαρρύνουμε την συμμετοχής τους, σε δραστηριότητες ετοιμότητας αντιμετώπισης καταστροφών για να επηρεάσουν θετικά την αλλαγή στο επίπεδο της κοινότητας μας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Δημιουργούμε προγράμματα σχετικά με την ετοιμότητα και εκπαιδεύουμε τα μέλη σε βασικές δεξιότητες αντιμετώπισης καταστροφών, όπως πυρασφάλεια, έρευνας και διάσωσης, καθώς και καταστροφές
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ
Χρησιμοποιώντας την εκπαίδευσή τους τα μέλη της Ομάδας μας μπορούν να προστατέψουν τον εαυτό τους και τους άλλους, στη γειτονιά ή στο χώρο εργασίας τους μετά από ένα γεγονός και μπορούν να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην προετοιμασία της κοινότητας τους.
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Επιπλέον, δημιουργήσαμε ομάδα από επιστήμονες σε διάφορες ειδικότητες όπως, Ιατρούς, Ψυχολόγους, Κοινωνιολόγους, Γεωλόγους, κ.α.  για την σωστή εκπαίδευση μας. Παράλληλα, διοργανώνουμε δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και ημερίδες για τους κατοίκους και συμμετέχουμε ενεργά στο, AMBER ALERT από το "Χαμόγελο του Παιδιού".
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Με τη συνεχή εκπαίδευση, τα μέλη της Ομάδας διατηρούν και βελτιώνουν τις δεξιότητες τους μέσα από μια ποικιλία εκπαιδευτικών προγραμμάτων κατάρτισης, ασκήσεις, και ειδικά σχέδια, όλα προσαρμοσμένα στο τοπικό επίπεδο για την κάλυψη των τοπικών αναγκών.
ΠΡΟΚΛΗΣΗ
Η πρόκληση για την Ομάδα μας είναι να διδάξει τα μέλη να έχουν την ικανότητα να αντιμετωπίζουν με ασφάλεια τις καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και την παροχή πρώτων βοηθειών, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους ή τους άλλους

Θα μας βρείτε Κακλαμανάκη 8 0λυμπιακο χωριό Αχαρνές    136-77
τηλέφωνο επικοινωνίας 6982365795  και στο Mail:    info@covert.gr

ΤΟ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟ Δ.Σ. ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          > ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΛΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                  > ΣΚΕΝΤΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ                                > ΚΟΥΛΙΑΣ ΣΑΚΕΛΑΡΙΟΣ
Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                   > ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ                        > ΤΣΙΓΑΡΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝNo comments:

Post a Comment